News

Hobby-urile tale pot face diferența

15 Feb 2017

În timp ce educația și abilitățile sunt aspecte esențiale ale CV-ului tău, hobby-urile tale pot să fie acel lucru important care face diferența si te ajută să obții job-ul pe care îl dorești.
Când ești în căutarea unui job in IT, poți să te concentrezi asupra abilităților și calificărilor și să uiți alte aspecte importante ale experienței tale cum sunt hobby-urile.
Știi că ceea ce faci în timpul liber te poate ajută să obții un job?
Ca și profesionist în IT multe din interesele tale pot fi legate de asemenea de tehnologie, dar și hobby-urile care nu au nicio legătură cu domeniul IT îți pot aduce beneficii majore în găsirea unui loc de muncă.
Iată câteva motive de ce e bine să investești în timpul tău liber ca să-ti impresionezi viitorul angajator: 

1. Dezvoltă-ți abilitățile, demonstrează-ți pasiunea. 

Dacă câștigi experiență doar de la training-urile organizate de firma unde lucrezi, vei avea probabil aceleași abilități ca oricine altcineva. Ca să te diferențiezi de alți candidați poți să-ți folosești hobby-urile, cultivându-ți astfel abilități unice și valoroase.
Dacă îți place să asamblezi computere în timpul liber, cunoștintele pe care le dobândești pot demonstra ca poți fi foarte util atunci când viitorul tău angajator va avea nevoie să soluționeze o problemă de hardware.
Hobby-urile tale arată pasiunea pe care o ai pentru un anumit domeniu, arătând angajatorilor că ești dedicat în ceea ce faci.

2. Îmbunătășește-ți performanța. 

Este interesant că hobby-urile pot influența performanța ta la locul de muncă.
Oamenilor care fac o activitate regulată ce presupune o atenție foarte mare la detalii le crește funcția cognitivă. Acest lucru este foarte valoros atunci când este necesar să folosești coduri. 

3. Atinge-ți obiectivele. 

A fi de succes în activitatea hobby-ului tau, cum ar fi câștigarea unui trofeu la tenis sau a unui premiu la un spectacol, poate fi relevant în stabilirea și realizarea obiectivelor.
Fiecare companie dorește ca angajații săi să fie motivați, iar faptul că ești ambițios în timpul liber spune că vei fi la fel și la locul de muncă.
Data viitoare când îți vei scrie CV-ul pentru un job în IT, nu uita să îți scrii și hobby-urile pe care le vei folosi în avantajul tău.