News

Un IT Recruiter? YES, please

15 Feb 2017

Să lucrezi cu un IT Recruiter poate fi foarte benefic pentru cariera ta.

Piața locurilor de muncă este foarte competitivă, așă că este important când ești în căutarea unui job să găsești moduri prin care să te diferențiezi și să te pui în valoare față de ceilalți candidati. Un mod bun să faci acest lucru este cu ajutorul unui IT Recruiter care deține informații valoroase despre industria IT și are o rețea de contacte care să te ajute să găsești jobul potrivit pentru tine. 

Primul pas să găsesti un recruiter este să găsești o firmă de recrutare profesionistă și potrivită pentru tine. Este important să alegi un recruiter care are experiența și resursele să obțină cel mai bun rezultat. Unul din aspectele importante este să găsesti pe cineva care are cunoștintele necesare despre domeniul tău, știe tendințele pieței și colaborează cu o gamă largă de angajatori.

Pentru cei care caută un loc de muncă în IT aceasta înseamnă să caute o firmă de recrutare specializată în IT. 

Alt pas important este să te asiguri că abilitățile și experiența ta să se potrivească cu poziția pe care o dorești. Trebuie să încerci întotdeauna ca aplicația ta să se potrivească cu cerințele pe care le presupune domeniul și job-ul pentru care optezi. 

Este esențial să ramâi implicat și să comunici cu recruiterul tău pe parcursul colaborării voastre. Este adevărat că este job-ul recruiterului să-ti găsească un loc de munca potrivit, dar colaborând cu el poți face ca efortul lui să fie mult mai eficient. 

In plus, este o idee foarte bună să faci o impresie pozitivă nu doar potențialilor angajatori, ci și recruiterului. Companiile pot consulta recruiterii despre caracterul tău,  despre cât de comunicativ ești, iar tu dorești ca recruiterul să te reprezinte foarte bine.

Făcând un efort și ajutând procesul de recrutare, vei găsi mult mai ușor job-ul potrivit și vei reuși să îți dezvolți cariera în IT pe termen lung.